Βιταμίνη D: η έλλειψή της σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής;
Vitamin-D

Με το ενδεχόμενο της αύξησης του κινδύνου καρδιακής προσβολής και προώρου θανάτου συνδέουν οι επιστήμονες τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Κοπεγχάγης.


Περισσότερα...
 
Γυναίκες: καλύτερο σεξ με τον πρώην και όχι τον νυν!
sexy couple

Δυστυχείς οι άντρες σύντροφοι τελικά….Οι γυναίκες με άλλον είναι και με άλλον σκέφτονται πως κάνουν σεξ!


Περισσότερα...
 
Ακράτεια ούρων στη γυναίκα
akrateiawoman

Γράφει ο Απόστολος Στέλλος, Χειρουργός - Ουρολόγος, τέως διευθυντής Ουρολογίας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”


Ακράτεια, "αθεληματική (involuntary) απώλεια ούρων μέσω του έξω στομίου της ουρήθρας" στη γυναίκα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Λέγεται ότι (ΗΠΑ) στις εξηντάρες γυναίκες η συχνότης της ακράτειας είναι περίπου 30%.Παρ' όλο που τα περισσότερα ακρατη άτομα είναι προχωρημένης ηλικίας ένα σημαντικό ποσοστό συμβαίνει στις νέες γυναίκες. Συνολικά ένα 10% του γυναικείου πληθυσμού παρουσιάζει το κοινωνικό αυτό "στίγμα".

Οι αιτίες για μια τέτοια κατάσταση είναι πολλαπλές. Από καιρού είς καιρόν διάφορες απόπειρες ταξινόμισης έχουν γίνει. Ίσως η πιο πρακτική είναι αυτή που βασίζεται στα συμπτώματα και τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται π.χ. μια νεα σχετικά γυναίκα "χάνει" ούρα κάθε φορά που βήχει ή φτερνίζεται ασχέτως αν υπάρχει τίποτε το παθολογικό στην γυναικολογική εξέταση. Τρείς βασικοί τύποι διακρίνονται.

Η επιτακτική (urgency) ακράτεια. Δηλαδή απότομα έχει την αίσθηση να ουρήσεικαι πριν προλάβει να φτάσει στη τουαλέτα βρέχεται. Κυρίως οφείλεται στη λεγόμενη "ασταθή κύστη". Δηλαδή η κύστη κάνει από καιρού εις καιρόν σπασμούς σπασμούς χωρις να το θέλει ο ίδιος ο ασθενής. Αποτέλεσμα είναι η πίεση των ούρων προς τα έξω να υπερβαίνει την αντίσταση του σφιγκτήρα μυός οπότε "τρέχουν" τα ούρα άθελα μας. Σ' αυτή τη κατηγορία ανήκει και η ακράτεια της "υπερπληρώσεως". Δηλαδή για λόγους ποικίλους όπως σε προχωρημένο στάδιο κατακράτησης ούρων σε προστατικό άνδρα υπάρχει συνεχώς μια σχεδόν γεμάτη κύστη. Κάθε νεα μικρή ποσότης ούρων που κατεβαίνει από τα νεφρά υπερπληρώνει (παργεμίζει) την κύστη. Συμβαίνει κυρίως σε διαβητικά άτομα με σοβαρή νευροπάθεια.

Η ακράτεια προσπάθειας (stress). Συνβαίνει όταν η ασθενής βήχει ή φτερνίζεται ή χορεύει. Δηλαδή κάθε φορά που η ενδοκοιλιακή πίεση αυξάνει, μεταδίδεται στη (συνήθως γεμάτη) κύστη όπου αυξάνει η εσωτερική πίεση και τότε επέρχεται το "μοιραίον". Για λόγους ιατρικής συνενόησης αλλά και πρακτικούς θεραπευτικούς η κατηγορία αυτής της ακράτειας υποδιαιρείται σε 4 βαθμούς. Η προσοχή κυρίως στρέφεται στη κατέυφθυνση πιθανής ύπαρξης πολλαπλών αιτιών της ακράτειας πράγμα που κάνει τη θεραπεί δύσκολη.

Η πλήρης (total) ακράτεια. Συνεχής και καθολική απώλεια ούρων. Συνήθως συμβαίνει σε συγχυτικούς αρρώστους, μετά από εκτεταμένα εγκεφαλικά επισόδια. Ακόμη μπορεί να σημαίνει επικοινωνία της κύστης με τον κόλπο οπότε τα ούρα "τρέχουν" συνεχώς μέσω του κόλπου. Πρόκειται για κυστεοκολπικό συρίγγιο (fistula). Μπορεί να προέλθει από τραύμα, ακτινοβολία, καρκίνο και ιατρογενές (εγχειρητικό τραύμα). Σπάνια οφείλεται σε "έκτοπο" ουρητήρα, που είναι μια συγγενής (εκ γενετής) ανωμαλία.

Η διάγνωση είναι πολλές φορές εύκολη. Το προσεκτικό και λεπτομερές ιστορικό είναι αυτό που θα κατευθύνει το γιατρό στη σωστή διάγνωση. Πολλές γυναίκες όμως δεν αποκαλύπτουν το πρόβλημα τους, ιδίως όταν η ποσότης της ακράτειας είναι τόση ώστε μπορεί κάπως εύκολα να αποκρυβεί.

Σήμερα για να διευκολύνουμε τη κατάσταση δίνουμε στη γυναίκα (αν θέλει) ένα γραπτό ερωτηματολόγιο, στο οποίο με την ησυχία της μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα ως προς την εμφάνιση, την εξέλιξη, διάρκεια, σοβαρότητα της ακράτειας της κ.λ.π.

Καθώς η εκτεταμένη έρευνα με ουροδυναμική και ακτινολογική μελέτη προχωράειαπό τα ευρύματα μπορεί κανείς να οδηγηθεί στην διάγνωση νόσων όπως ο διαβήτης, νευρολογικές παθήσεις, Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.λ.π.

Η φυσκή εξέταση μπορεί να αποκαλύψει παθολογικές καταστάσεις άλλων οργάνων όπως εντέρου, νευρολογικές κ.λ.π.

Η κυστεοσκόπηση αποδίδει πάντοτε πολύτιμες πληροφορίες όσον αφορά την κατάσταση της ουρήθρας, της ουροδόχου κύστης, την ύπαρξη συριγγίου κ.λ.π. Στις περισσότερες περιπτώσεις η σωστή διάγνωση και εν συνεχία η κατάλληλη θεραπεία είναι σχετικά εύκολη. Εκεί που τα πράγματα γίνονται δύσκολα είναι σε πολύπλοκα αιτιολογικά προβλήματα. Τα σύγχρονα διαγνωστικά "όπλα" υψηλής τεχνολογίας γίνονται τότε απαραίτητα.

Η ουροδυναμική εξέταση είναι μια λεπτότατη και πολύπλοκη μέθοδος μέτρησης πιέσεων, προσαρμογής της κύστης, χωρητικότητας και άλλων παραμέτρων.

Η σούπερ – ουροδυναμική είναι μια μοντέρνα μέθοδος που συνδυάζει ουροδυναμική και video και μπορεί κανείς να απεικονίσει με μεγάλη ακρίβεια τη λειτουργικότητα της κύστης σε ταυτόχρονο συνδιασμό με πίεση και δράση του σφυγκήρος.

Η θεραπεία της γυναικείας ακράτειας είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί σε ένα μόνο άρθρο. Μια απόπειρα σύντομης ταξινόμησης της αιτιολογικής θεραπείας μπορεί να γίνει. Η θεραπεία στοχεύει στην:

Αύξηση της χωρητικότητας με προοδευτική αύξηση του χρόνου πριν πάει να ουρήσει.

- Φαρμακευτική. Υπάρχουν πολλά φάρμακα που βοηθούν την κύστη να είναι λιγότερο "νευρική" και έμμεσα να αυξήσει τη χωρητικότητα.

- Βιοανάδραση (Biofeedback) "εκπαίδευση" της κύστης προς καινούργιες "συνήθειες".

- Με ηλεκτρικό ερεθισμό.

- Διακοπή των νεύρων που πάνε στη κύστη (ριζοτομή κ.λ.π).

Αύξηση της αντίστασης του σφιγκτήρος

Ειδική φυσιοθεραπεία, biofeedback.

Ηλεκτρικός ερεθισμός των μυών του πυέλου εδάφους

Φαρμακολογική

Χειρουργική θεραπεία. Ενα πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων ανάρτησης του κόλπου και του αυχένος της κύστης έχουν περιγραφεί. Αυτό γίνεται είτε με ανοιχτή εγχείρηση (τύπου Marshall – Marchetti) ή και διάφορες τροποποιήσεις. Μπορεί σήμερα να γίνει χωρις ουσιαστική χειρουργική τομή, με χρήση ειδικών βελονών που περνούν τα χειρουργικά ράμματα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η "ανάρτηση" με καλά αποτελέσματα.

Εκεί όμως που χρειάζεται εκτεταμένη διαγνωστική έρευνα με ο, τι σύγχρονο διαθέτει η επιστήμη σήμερα και που συνδιάζεται με μεγάλη εμπειρία και φαντασία (αν θέλετε) του χειρουργού, είναι οι περιπτώσεις που έχουν χειρουργηθεί χωρίς επιτυχία και μια και περισσότερες φορές.

Ακόμη στη χειρουργική θεραπεία θα πρέπει να αναφερθούν και οι πλαστικές (reconstructive) εγχειρήσεις του αυχένος της κύστης καθώς και η χρήση τεχνητού σφυγκτήρος του οποίου μάλιστα η χρήση αυξάνει σε συχνότητα τα τελευταία χρόνια.

Τέλος η μοντέρνα χειρουργική διαθέτει πλείδα τεχνικών στις οποίες έχουμε επανειλημένα αναφερθεί στο παρελθόν. Πολύπλοκα και δύσκολα προβλήματα ακράτειας ούρων καταλήγουν σε αναπηρίες ανυπολόγιστων κοινωνικών ή φυσιολογικών συνεπειών. Η εγκρατής κύστη, η ειλεοκύστη, η νεοκύστη αποτελούν τότε την απάντηση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

 
Η χρήση καλλυντικών προϊόντων τελικά έχει αποτέλεσμα; Κι αν ναι τότε ποια να πάρω;
eleni sinodinou  woman-cream


 

Γράφει η Ελένη Συνοδινού,Αισθητικός – Κοσμετολόγος


Πολλές φορές ακούμε ότι οι καλλυντικές κρέμες είναι απλές κρεμούλες επιφανειακές ότι δεν βοηθούν πουθενά γιατί είναι μια απλή εξωτερική εφαρμογή και πολλά άλλα. Έχουν δίκιο τελικά; Δεν έχουν! Τα καλλυντικά προϊόντα μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα και αναλόγως τα συστατικά και τη φόρμουλα του προϊόντος μπορούμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η διείσδυση λοιπόν, των καλλυντικών ουσιών στο δέρμα γίνεται με το φαινόμενο της δερματικής απορρόφησης. Με τον όρο δερματική απορρόφηση ,εννοούμε το φαινόμενο της διαβάσεως του δέρματος από μια ουσία ,η οποία εφαρμόζεται σ' αυτό τοπικά. Η διάβαση αυτή μπορεί να συντελεστεί ,είτε δια μέσου της κεράτινης στιβάδας της επιδερμίδας (διαδερμική οδός) ,είτε δια μέσου των θυλάκων των τριχών και των ιδρωτοποιών αδένων (διαθυλακική οδός) .

Στάδια δερματικής απορρόφησης μέσω της κεράτινης στιβάδας:

 • Τα μόρια της καλλυντικής ή φαρμακευτικής ουσίας προσλαμβάνονται στην επιφάνεια της κερατίνης στιβάδας ,
 • Διαχέονται σ' αυτήν
 • Διέρχονται δια μέσου του φράγματος κερατίνης- φωσφολιπιδίων της κεράτινης στιβάδας
 • Κατανέμονται και ακολούθως να διαχέονται δια μέσου των στιβάδων της ζωντανής επιδερμίδας ,
 • Διαχέονται βαθύτερα στο χόριο
 • Φθάνουν το αγγειακό δίκτυο και διεισδύουν στο αίμα

Στάδια δερματικής απορρόφησης από τη διαθυλακική οδό

 • Τα μόρια της καλλυντικής ουσίας προσλαμβάνονται στο σμήγμα
 • Γίνεται διάχυση της ουσίας δια μέσου των λιπιδίων προς τον σμηγματογόνο πόρο
 • Από εκεί διαχέεται στο χόριο
 • κι έπειτα στο αγγειακό δίκτυο και το αίμα

 

Καταλαβαίνουμε τελικά ότι τα καλλυντικά απορροφώνται και τα συστατικά τους μπορούν να δώσουν λύση και σε πολλά προβλήματα. Φυσικά όμως εξαρταται και από το προϊόν , πόσο δραστικό ή κατάλληλο είναι για το πρόβλημά μας. Γι΄ αυτό πιο σωστό είναι η συμβουλή μιας καταρτισμένης αισθητικού που θα κατευθύνει στο σωστό ανά την περίπτωση προϊόν .

Ποιο το όφελος να αγοράσετε τα προϊόντα που σας προτείνει ο αισθητικός σας;

 • Είναι επαγγελματικά και πολύ πιο δραστικά από του εμπορίου
 • Σε περίπτωση που κάνετε θεραπείες ήδη στο ινστιτούτο η εφαρμογή προϊόντων στο σπίτι συμβάλλουν θετικά και προσθετικά στο αποτέλεσμα και αποτελούν μέρος της θεραπείας.
 • Τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες είναι ανώτερα, πιο εξειδικευμένα από τα προϊόντα του εμπορίου κατάλληλα για τα πιο απαιτητικά δέρματα
 • Είναι σχεδιασμένα για να λύνουν δερματολογικά προβλήματα όπως η λιπαρότητα, οι δυσχρωμίες, η αφυδάτωση, οι υπερκερατώσεις, η σμηγματόρροια, η ακμή, οι μετέπειτα βλάβες της ακμής και πολλά άλλα.
 • Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ο αισθητικός είναι ο μόνος που αγγίζει το δέρμα, βλέπει τις ανάγκες του, κάνει διάγνωση. Είναι ο μόνος ειδικός που έχει την αρμοδιότητα να προτείνει καλλυντικά. Σε οποιοδήποτε μαγαζί που μπαίνετε ν ’αγοράσετε προϊόντα, είστε βαμμένη. Ποιος μπορεί με μια ματιά να κάνει διάγνωση; Κανένας. Η διάγνωση γίνεται στην καρέκλα του αισθητικού. Αφού γίνει λήψη ιατρικού ιστορικού, το demaquillage και ακόμα καλύτερα όταν έχει ήδη δουλέψει πάνω στο δέρμα σας. Γι΄ αυτό προστατέψτε το δέρμα σας από ένα λάθος προϊόν που όχι μόνο δεν θα έχει αποτέλεσμα αλλά μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα.
 
Η μέση ηλικία ξεκινά στα 55!
50years

Αν πιστεύατε όπως πολλοί, ότι η μέση ηλικία του ανθρώπου ξεκινά στα 40, κάνατε λάθος. Η μέση ηλικία αρχίζει στα 55 έτη!

Περισσότερα...
 
Επιτυχημένη δίαιτα; Κοιμηθείτε καλά…
woman sleep diet

Θέλετε να αδυνατίσετε; Τότε κοιμηθείτε….καλά και αρκετά! Ο καλός ύπνος είναι σύμμαχος στην δίαιτα και μάλιστα αποτελεί βασικό παράγοντα για επιτυχημένα αποτελέσματα!

Περισσότερα...
 
Κάψτε λίπος, τρώγοντας με ωράριο
woman-eating-salad clock

Εάν θέλετε να κάνετε μία επιτυχημένη δίαιτα, τότε καταναλώστε γεύματα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ακόμη και χωρίς στερήσεις! Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ισραηλινοί επιστήμονες.

Περισσότερα...
 
«Έβλεπα ειδήσεις και αρρώστησα…»: τελικά είναι αλήθεια
watching-the-news

Οικονομία, κρίση, εγκληματικότητα, φυσικές καταστροφές…..πόσες φορές δεν έχετε αισθανθεί άσχημα παρακολουθώντας ένα δελτίο ειδήσεων; Και τελικά αυτή η άσχημη ψυχολογική σας κατάσταση είναι πραγματική….

Περισσότερα...
 
Κλαίει το μωρό σας; Μην το σηκώνετε αμέσως από το κρεβάτι του συστήνουν Αυστραλοί επιστήμονες…
babycrying

Αφήστε λίγο το μωρό σας να κλάψει, λένε Αυστραλοί επιστήμονες. Όπως επισημαίνουν, όταν κλάψει το βράδυ, καλύτερα είναι να περιμένετε λίγο να ησυχάσει μόνο του.

Περισσότερα...
 
Γερμανία: πιο σημαντικό το ίντερνετ από το σεξ!
Falling-in-love-over-the-Internet Οι Γερμανοί θεωρούν το Ίντερνετ πιο σημαντικό από το σεξ! Ο γερμανικός λαός δεν είναι καθόλου ερωτικός, καθώς σύμφωνα με έρευνα ένας στους πέντε νεαρούς Γερμανούς θα προτιμούσε να μην κάνει σεξ για ένα χρόνο παρά να μην έχει Ίντερνετ.

Περισσότερα...
 
Γυναίκες: σεξ VS ψώνια σημειώσατε....
shopping-woman

Τελικά οι γυναίκες δεν είναι απλά φανατικές των αγορών, αλλά κάτι πολύ παραπάνω....Αν νομίζετε ότι προτιμούν να κάνουν σεξ με τον καλύτερο εραστή παρά να βγουν για ψώνια, τότε γελιέστε! 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 130 από 135

All rights reserved by Envelop.gr