Ποπ κορν: το πιο υγιεινό σνακ!
couple-eating-popcorn

Το αγαπημένο ποπ – κορν, αντίθετα με άλλα σνακ, μπορεί να κάνει καλό στην υγεία, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές. Κι αυτό γιατί όπως τονίζουν περιέχει μεγάλη ποσότητα από πολυφαινόλες, και μάλιστα περισσότερη από όση υπάρχει σε φρούτα και λαχανικά.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς το ποπ κορν περιέχει μεγάλη ποσότητα πολυφαινόλων, γιατί ταυτόχρονα περιέχει μόνο 4% νερό, ενώ στα φρούτα και λαχανικά, όπου το νερό φθάνει το 90%, οι πολυφαινόλες είναι λιγότερο ευεργετικές.

 

Ιδιαίτερα ευεργετική για τον οργανισμό είναι η φλούδα του ποπ-κορν, η οποία έχει περιέχει την υψηλότερη συγκέντρωση πολυφαινολών και φυτικών ινών.

 

Συνολικά, η νέα έρευνα έδειξε ότι το ποπ-κορν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από τους ξηρούς καρπούς και έως 15 φορές περισσότερες σε σχέση με τα τσιπ από δημητριακά ολικής άλεσης.

 

Φυσικά, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, σημαντικότατο ρόλο για το πόσο υγιεινό είναι το ποπ κορν, παίζει ο τρόπος που ετοιμάζεται και σερβίρεται. Εννοείται πως όταν το ποπ κορν είναι μαγειρεμένο με πολύ λάδι ή με κακής ποιότητας βούτυρο, και παράλληλα είναι βουτηγμένο στο αλάτι, τότε βεβαίως περιέχει άφθονα λίπη και θερμίδες και εννοείται δεν κάνει καλό στην υγεία.

 

All rights reserved by Envelop.gr