Πρόληψη SOS για εμφάνιση καρκίνου των νεφρών στους παχύσαρκους
SOS για εμφάνιση καρκίνου των νεφρών στους παχύσαρκους
fat-people Πέραν των προβλημάτων υγείας που παρουσιάζονται στους παχύσαρκους ανθρώπους, έρευνα της Cancer Research UK αποδεικνύει ότι η παχυσαρκία ευθύνεται και για τον υπερδιπλασιασμό των νοσούντων από καρκίνο των νεφρών στη Βρετανία τα τελευταία 35 χρόνια.

 

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι οργανισμοί υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων υπερπαράγουν κάποιες ορμόνες που συμβάλλουν στην αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης ποικίλων καρκίνων, ανάμεσά τους και του νεφρού.

 

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, αφού οι έρευνες δείχνουν ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του νεφρού αυξάνεται κατά 7% για κάθε βαθμό του δείκτη μάζας σώματος που υπερβαίνει το μέγιστο κανονικό. Κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται η πιθανότητα πάθησης μέχρι και 35% για υπέρβαρους και μέχρι 70% για παχύσαρκους ανήκουν στον 1ο βαθμό παχυσαρκίας. Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο, οι σημερινοί καπνιστές έχουν αυξημένη πιθανότητα να νοσήσουν από καρκίνο του νεφρού κατά 50%.

 

Η οργάνωση Cancer Research UK, εφιστά την προσοχή όλων καθώς η πρόληψη του καρκίνου του νεφρού είναι δύσκολη. Βέβαια, η πρόγνωση σώζει και αν ο συγκεκριμένος τύπος διαγνωστεί νωρίς, είναι συχνά αντιμετωπίσιμος με εγχείρηση.

 

All rights reserved by Envelop.gr