Πρόληψη Έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας σε υπέρβαρους ηλικιωμένους
Έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας σε υπέρβαρους ηλικιωμένους
old people exercising


Οι άνθρωποι σε μεγάλες ηλικίες που έχουν αρκετά παραπανίσια κιλά, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες έκπτωσης της εγκεφαλικής τους λειτουργίας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Σεούλ στη Νότιο Κορέα. Η μελέτη διήρκεσε πέντε χρόνια και εστίασε στη σύνδεση μεταξύ του σωματικού πάχους και της γνωστικής λειτουργίας.

 

Στη διάρκεια της έρευνας, οι εθελοντές ηλικίας άνω των 60 ετών, υποβλήθηκαν σε μετρήσεις του δείκτη μάζας σώματος, της ποσότητας κοιλιακού λίπους και του εύρους της περιφέρειας τους. Στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε τεστ που είχε σκοπό να ελέγξει τις επιδόσεις των γνωστικών λειτουργιών τους. Το τεστ είχε 30 απλές ερωτήσεις που αφορούσαν λειτουργίες όπως η αριθμητική, η μνήμη και ο προσανατολισμός.

 

Τα αποτελέσματα ήταν πολύ σημαντικά: άνθρωποι μεταξύ 60 και 70 ετών με υψηλό δείκτη μάζας σώματος και υπερσυγκέντρωση λίπους στην κοιλιακή χώρα δεν είχαν καλές επιδόσεις στο γνωστικό τεστ.

 

Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι δεν παρατηρήθηκαν γενικευμένα κακές επιδόσεις για τους παχύσαρκους συμμετέχοντες ηλικίας άνω των 70.

 

All rights reserved by Envelop.gr