Απαλλαχθείτε από τη δυσκοιλιότητα
diskiliotita

Η δυσκοιλιότητα απασχολεί μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Μάλιστα 10 με 20% του πληθυσμού εμφανίζει χρόνια δυσκοιλιότητα, που συνεπάγεται λιγότερες από τρεις κενώσεις την εβδοµάδα.

 

Συγκεκριμένα, τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η δυσκοιλιότητα απασχολεί περισσότερο όσους μένουν σε µεγάλα αστικά κέντρα, ενώ οι γυναίκες υποφέρουν από δυσκοιλιότητα πιο συχνά από τους άντρες.

 

Τι μπορείτε να κάνετε:

 

1. Βελτιώστε τη διατροφή σας. Οι ειδικοί συνιστούν κατανάλωση φυτικών ινών, αφού απορροφούν µεγάλες ποσότητες νερού, βοηθώντας το περιεχόµενο του εντέρου να είναι µαλακό και να ωθείται προς τα έξω µε µεγαλύτερη ευκολία. Σαφώς λοιπόν μία καλή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξαλείφεται μόνο με τη διατροφή. Ακόμα και για την κατανάλωση φυτικών ινών πρέπει να υπάρχει προσοχή, καθώς εάν είναι πολύ αυξημένη, τότε επιδεινώνει τα συµπτώµατα και να προκαλέσει πόνους

 

2. Φαρμακευτική αγωγή. Σε συνεννόηση με τον γιατρό η το φαρμακοποιό σας μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιο από τα σκευάσματα που υπάρχουν. Τα λεγόμενα υπακτικά, εξασφαλίζουν αποτελεσµατική δράση σε 6-10 ώρες, προκαλώντας αύξηση της εντερικής κινητικότητας, ρυθµίζοντας σταδιακά το ρυθµό των κενώσεων.

 

3. Άσκηση. Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η άσκηση έχει πολλαπλά για τον οργανισμό οφέλη. Έτσι, οι ειδικοί για την αντιμετώπιση της ήπιας δυσκοιλιότητας, συστήνουν µέτρια σωµατική άσκηση, όπως για παράδειγμα το περπάτηµα.

 

All rights reserved by Envelop.gr