Η ημέρα του γάμου…. τα έχω κάνει όλα σωστά;
bride

Γράφει η Ελένη Συνοδινού, Αισθητικός - Κοσμετολόγος

Μια λαμπερή υγιής εμφάνιση την ημέρα του γάμου ολοκληρώνει την άψογη εικόνα της νύφης. Ποια νύφη δεν θέλει να είναι τέλεια την ημέρα του γάμου της; Η νυφική περιποίηση είναι πολύ σημαντική και δεν θα πρέπει να θεωρείται ως κάτι μη αναγκαίο αλλά ως κάτι που θα μπορεί να δώσει αυτοπεποίθηση και χαρά για την σημαντική αυτή ημέρα της γυναίκας.

Πέρα όμως από την ψυχολογική ικανοποίηση είναι μια αφορμή να βελτιώσει την εικόνα της με γνώμονα την ομορφιά και την καλύτερη υγεία. Αυτό απαιτεί και το ανάλογο χρονικό διάστημα προετοιμασίας ώστε η έμπειρη επαγγελματίας αισθητικός να μπορεί να προσφέρει την αναγκαία φροντίδα που ως συνήθως και ανάλογα με την περίπτωση είναι:

ΠΡΟΣΩΠΟ

  • Βαθύς καθαρισμός όπου θα πρέπει να πραγματοποιείται 1 μήνα πριν την ημέρα του γάμου για να είναι καθαρό το πρόσωπο και προετοιμασμένο να δεχθεί τα ενυδατικά και άλλα συστατικά στις πιθανές επόμενες συνεδρίες και για να έχει ηρεμήσει το δέρμα από ερεθισμούς.
  • Θεραπείες ενυδάτωσης για να αποκτήσει το δέρμα μια ομαλή επιφάνεια και τη λάμψη ενός απόλυτα υγιούς δέρματος.
  • Θεραπεία εξισορρόπησης περίπου 2-3 συνεδρίες σε περίπτωση που το δέρμα είναι αρκετά λιπαρό έτσι ώστε να ρυθμιστεί η λιπαρότητα και να αυξηθούν τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα ενυδατώνοντας το.
  • Θεραπείες σύσφιξης περιγράμματος του προσώπου, καταπολέμησης των ρυτίδων και προϊοντικό λίφτινγκ με εξειδικευμένο ανορθωτικό μυϊκό μασάζ περίπου 4 συνεδρίες.
  • Η θεραπεία λίφτινγκ μπορεί να γίνει και 1-2 μέρες πριν για να είναι για να είναι το δέρμα ενυδατωμένο, λείο, σφριγηλό και ανορθωμένο έτοιμο να δεχθεί το μακιγιάζ.

ΣΩΜΑ

  • Θεραπείες σώματος με απολεπίστικα προϊόντα και ενυδατικές μάσκες την τελευταία εβδομάδα πριν το γάμο για είναι απαλό, δροσερό και σφριγηλό. (Μάλιστα για να συντηρηθεί το αποτέλεσμα η νύφη μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή ενυδατικών προϊόντων (body lotion) στο σπίτι)
  • Θεραπείες αδυνατίσματος τουλάχιστον ένα μήνα για τις γυναίκες που θα ήθελαν να χάσουν 4-5 κιλά για παράδειγμα πριν ανάλογα με το πρόβλημα. Καλό θα είναι να μη γίνονται εξαντλητικές δίαιτες μέχρι την ημέρα του γάμου και ειδικά σε γυναίκες που τους απασχολεί το τοπικό πάχος διότι τελικά φαίνονται υπερβολικά αδύνατες, ωχρές και ταλαιπωρημένες στο πρόσωπο. Για το τοπικό πάχος θα ήταν πιο ιδανικό να απευθυνθούν στην αισθητικό τους όσο πιο νωρίς γίνεται.

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

  • Τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει η αποτρίχωση προσώπου(άνω χείλος – παρειές). Όσον αφορά το πρόσωπο καλό θα είναι να έχει γίνει η αποτρίχωση 1-2 εβδομάδες πριν για να έχει ηρεμήσει το δέρμα από τον ερεθισμό.
  • Επιβάλλεται μια προσεκτική αποτρίχωση σώματος και ειδικά των χεριών εφόσον τα βλέμματα θα είναι σίγουρα στραμμένα πάνω στην νύφη προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Η αποτρίχωση σώματος μπορεί να γίνει μέχρι και την τελευταία μέρα ή 2-3 μέρες για τα πολύ ευαίσθητα δέρματα.
  • Μην ξεχνάμε όμως και έναν καλό σχηματισμό των φρυδιών γιατί τονίζει το βλέμμα και θα προσδίδει καλαισθησία στις γραμμές του προσώπου.

Καθώς πλησιάζει μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μιας μέλλουσας νύφης , η γυναίκα αυτή δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη και θα πρέπει να συμβουλεύεται την επαγγελματία αισθητικό της που μπορεί να αξιολογήσει και να ιεραρχήσει τις ανάγκες περιποίησης της.

 

All rights reserved by Envelop.gr