Αντισύλληψη με χάπι και για…τον άνδρα!
couple-bed

Αντισυλληπτικό χάπι: αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τέτοια μέθοδο αντισύλληψης χρησιμοποιούν μόνο οι γυναίκες. Οι επιστημονικές εξελίξεις όμως είναι ραγδαίες και όπως όλα δείχνουν βρισκόμαστε πολύ κοντά στη δημιουργία ενός αντισυλληπτικού χαπιού και για τους άνδρες!

 

Η ανακάλυψη των ειδικών έγινε στο μετά από ταυτοποίηση επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου σε ένα γονίδιο που παίζει καταλυτικό ρόλο στην παραγωγή υγιών σπερματοζωαρίων.

 

Οι ερευνητές άλλαξαν το γενετικό κώδικα ποντικιών, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιες μεταλλάξεις προκαλούν προβλήματα γονιμότητας. Τα πειράματα οδήγησαν τους μελετητές στο γονίδιο Katnal1, που συμμετέχει στα τελικά στάδια διαμόρφωσης του σπέρματος. Συγκεκριμένα, το Katnal1 περιέχει κωδικοποιημένες οδηγίες για το σχηματισμό μίας πρωτείνης, που είναι σημαντική για τα κύτταρα που παράγουν τους ανδρικούς γαμέτες.

Χωρίς την παροχή αυτής της πρωτεΐνης, τα σπερματοζωάρια των ποντικιών δεν σχηματίστηκαν πλήρως και ο οργανισμός τους τα απέβαλε.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνουν πειράματα σε ανθρώπους χωρίς να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στις αναπαραγωγικές δυνατότητες των ανδρών. Μάλιστα όπως επισημαίνουν, εάν μπορέσουν να στοχεύσουν αυτό το γονίδιο στους όρχεις θα δημιουργούσαν δυνητικά ένα μη ορμονικό αντισυλληπτικό.

 

All rights reserved by Envelop.gr