Στρες και ανησυχία επιταχύνουν το Αλτσχάιμερ
old-people-kissing

Ανάμεσα στα πολλά αρνητικά που προκαλεί το στρες στην υγεία, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα: η επιτάχυνση του Αλτσχάιμερ.

 

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που δεν έχουν πολλές ανησυχίες και στρες είναι ενδεχομένως καλύτερα προστατευμένοι απέναντι στην εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που υφίστανται ψυχολογική πίεση.

 

Όπως εξήγησαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Νευρολογικής Εταιρίας, ενώ το στρες από μόνο του δεν θεωρείται ικανό να προκαλέσει Αλτσχάιμερ, μπορεί να επιταχύνει το είδος του εκφυλισμού των εγκεφαλικών κυττάρων που οδηγεί στα συμπτώματα της άνοιας.

 

Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι αυτός είναι αρκετός λόγος για να δοθεί περισσότερη προσοχή στην ψυχική υγεία των ηλικιωμένων.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Αλτσχάιμερ θεωρείται ότι είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας στον κόσμο και οι παράγοντες κινδύνου είναι η ηλικία, η υπέρταση, ο διαβήτης, η σωματική και πνευματική νωθρότητα.

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αντίκτυπος περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως το στρες, στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ, χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

 

All rights reserved by Envelop.gr