Δύο μήλα την ημέρα…τη χοληστερίνη κάνουν πέρα!
eating-an-apple

Τα μήλα «ρίχνουν» τη χοληστερίνη. Η νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων αποδεικνύει πως μόλις δύο μήλα την ημέρα είναι ικανά να προστατεύσουν τις γυναίκες από την καρδιοπάθεια ελαττώνοντας τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους.

 

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι τα μήλα ελαττώνουν σημαντικά τα επίπεδα των λιπιδίων του αίματος στις μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες. Συγκεκριμένα η καθημερινή κατανάλωση δύο μήλων επί έξι μήνες, μείωσε την χοληστερόλη τους κατά σχεδόν το ένα τέταρτο.

 

Στη διάρκεια της έρευνας η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην «κακή» χοληστερόλη. Στη μελέτη συμμετείχαν 160 γυναίκες οι οποίες είχαν περάσει την κλιμακτήριο. Οι μισές από αυτές έτρωγαν 75 γραμμάρια αποξηραμένα μήλα την ημέρα, που αντιστοιχούν σε δύο φρέσκα μήλα.

 

Κάθε εθελόντρια υποβαλλόταν σε αναλύσεις αίματος ανά τρίμηνο και επί έναν χρόνο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι έπειτα από 3 μήνες είχαν μειωθεί κατά 9% τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης και κατά 16% εκείνα της LDL χοληστερόλης στις εθελόντριες που έτρωγαν μήλα. Έπειτα από έξι μήνες, οι μειώσεις ήταν ακόμα μεγαλύτερες, με την ολική χοληστερόλη να μειώνεται κατά 16% και την LDL κατά 24%.

 

All rights reserved by Envelop.gr