Κόψτε το κάπνισμα και κερδίστε 10 χρόνια ζωής!
smoking-women

Τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος είναι πολλά και λίγο – πολύ γνωστά σε όλους. Τώρα, μία ακόμα μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι η διακοπή του καπνίσματος χαρίζει 10 χρόνια επιπλέον ζωή!


 

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες που διακόπτουν το κάπνισμα, πριν από την ηλικία των 40 ετών, μπορούν να ζήσουν εννέα χρόνια περισσότερο από εκείνες που συνεχίζουν να καπνίζουν, ακόμη και αν το προσδόκιμο ζωής των πρώην καπνιστών είναι χαμηλότερο από ότι εκείνων που δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

 

Στην έρευνα συμμετείχαν 1,2 εκατομμύρια Βρετανίδες. Γυναίκες ηλικίας 50-65 ετών, ρωτήθηκαν σχετικά για τον τρόπο ζωής τους και την κατάσταση της υγείας τους. Το 20% των γυναικών ήταν καπνιστές, το 28% πρώην καπνιστές, ενώ το υπόλοιπο 52% δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες καπνιστές είχαν κατά μέσο όρο 11 χρόνια λιγότερο από ότι εκείνες που δεν είχαν καπνίσει ποτέ, με τον κίνδυνο θανάτου πριν από τα 70 χρόνια, για εκείνες που καπνίζουν, να είναι αυξημένος κατά 24%, έναντι μόλις 9% για αυτές που δεν καπνίζουν.

 

Οι ειδικοί θέλησαν να δουν τι συνέβη στις γυναίκες που διέκοψαν το κάπνισμα σε διαφορετικές ηλικίες. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που διέκοψαν το κάπνισμα πριν από την ηλικία των 40 ετών, θα μπορούσαν να έχουν περισσότερα από 9 χρόνια ζωής, ή ακόμα και 10 χρόνια αν η διακοπή έγινε σε ηλικία 35 ετών.

 

Επιπλέον, για όσους σταματήσουν το κάπνισμα μεταξύ των 45 και 55 χρόνων, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου αυξάνεται κατά 56%, σε σύγκριση με τους μη καπνιστές, αλλά εξακολουθούν να κερδίζουν 6-7 χρόνια ζωής σε σχέση με εκείνους που θα συνεχίσουν να καπνίζουν.

 

 

All rights reserved by Envelop.gr