Ασθένειες Νέα φαρμακευτική ουσία μειώνει τους όγκους στον προστάτη
Νέα φαρμακευτική ουσία μειώνει τους όγκους στον προστάτη
Νέα φαρμακευτική ουσία μειώνει τους όγκους στον προστάτη
Ένα νέο φάρμακο κατά του καρκίνου του προστάτη φαίνεται ότι μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξή του, καθυστερώντας τη χειρουργική αντιμετώπιση.

Οι θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη, όπως η ακτινοβολία και οι χειρουργικές επεμβάσεις, προκαλούν συχνά ανεπανόρθωτες βλάβες, όπως ακράτεια και ανικανότητα, όμως το νέο φαρμακευτικό σκεύασμα υπόσχεται να βοηθήσει τους ασθενείς να αποφύγουν για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτές τις θεραπείες.

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Τορόντο η ουσία που περιέχει το νέο φάρμακο, καθυστερεί την εμφάνιση της νόσου σε ποσοστό 38%. Η συγκεκριμένη ουσία έχει την ιδιότητα να συρρικνώνει το μέγεθος του προστάτη, επειδή μειώνει τα επίπεδα του ειδικού προστατικού αντιγόνου PSA κατά 50%.

Οι επιστήμονες οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα αυτό, μετά από βιοψίες που έκαναν στους ασθενείς που πήραν μέρος στην έρευνα. Όπως υποστηρίζουν, τα αποτελέσματα της έρευνας θα βοηθήσουν χιλιάδες ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο, όμως, προς το παρόν δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα, εάν η χορήγηση του νέου αυτού σκευάσματος, προκαλεί παρενέργειες.

 

All rights reserved by Envelop.gr