Παιδική ίωση: Τι πρέπει να τρώει το παιδί

kidsoup

Οι παιδικές ιώσεις που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο ανησυχούν πολύ τους γονείς. Εάν παρά τις προσπάθειές σας να προστατέψετε το παιδί σας, αρρώστησε, τότε αρχικά οφείλετε να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας. Η διάρκεια μιας ίωσης, μπορεί να είναι από 1-2 μέρες έως και 1-2 βδομάδες. Σε αυτό το διάστημα εσείς μπορείτε να βοηθήσετε στην ανάρρωση του παιδιού σας με σωστή διατροφή.

1. Καταρχάς, εξαιτίας της ίωσης, το παιδί μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη όρεξη για φαγητό. Μην το πιέζετε λοιπόν να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες τροφής.

2. Παράλληλα, «ενυδατώστε» το πεσμένο ανοσοποιητικό του σύστημα. Με νερό, φρούτα και χυμούς παρέχετε στο παιδί σας καλή ενυδάτωση, η οποία και θα φέρει γρήγορη ανάρρωση.

3. Καλές επιλογές για πολλές ιώσεις αποτελούν οι σούπες λαχανικών, αλλά και οι ζωμοί κρέατος-κοτόπουλου. Ενισχύστε γευστικά αλλά και με βιταμίνη C τη σούπα, βάζοντας λεμόνι.

4. Μια άλλη επιλογή για γρήγορη ανάρρωση, είναι το γιαούρτι και κυρίως για παιδιά που παίρνουν αντιβίωση.

5. Κατά τη διάρκεια της ίωσης πρέπει να αποφύγετε τα «βαριά» φαγητά, όπως τηγανιτά, πολλές σάλτσες κλπ., αλλά και τη μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.

Όταν το παιδί σας αρχίσει να αισθάνεται καλύτερα και ξεπεράσει την ίωση, μην αγχωθείτε αν έχει χάσει λίγο βάρος. Σταδιακά, μέσα σε λίγες ημέρες, θα δείτε πως θα επανέλθει στα φυσιολογικά του επίπεδα.

 

All rights reserved by Envelop.gr