Σεξ Το one night stand μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη στις γυναίκες;
Το one night stand μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη στις γυναίκες;
onenightstand

Το σεξ της μιας βραδιάς μπορεί να κάνει κακό στην ψυχική υγεία των νεαρών γυναικών, αυξάνοντας τον κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.


Τα αποτελέσματα προκύπτουν από νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 483 φοιτήτριες, ηλικίας 18 έως 25 ετών, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. 

Οι εθελόντριες καλούνταν να συμπληρώνουν σε μηνιαία βάση και επί 13 μήνες ειδικά ερωτηματολόγια για την ερωτική τους ζωή και την υγεία τους, καθώς και ειδικά τεστ αξιολόγησης της ψυχικής κατάστασής τους.

Οι ερευνητές χώρισαν τις σχέσεις των εθελοντριών σε περιστασιακές (δηλαδή με ερωτικούς συντρόφους με τους οποίους δεν ήταν ερωτευμένες ούτε έβγαιναν συστηματικά) και σε ρομαντικές (δηλαδή με ερωτικούς συντρόφους τους με τους οποίους ήταν ερωτευμένες και έβγαιναν συστηματικά).

Όπως έδειξαν οι απαντήσεις τους, όσες έκαναν σεξ με αλλεπάλληλους περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους, είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάζουν καταθλιπτικά συμπτώματα.

Επιπλέον, είχαν αυξημένες πιθανότητες να πέσουν θύματα σεξουαλικής βίας.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο περιστασιακό σεξ πλήττει την ψυχική υγεία των νεαρών γυναικών για προσωπικούς και κοινωνικούς λόγους. Ανάμεσά τους η κοινωνικά δυσμενής θεώρηση του περιστασιακού σεξ, ο κίνδυνος να βγει «κακή φήμη» στη γυναίκα, η μη μετάβαση της περιστασιακής σχέσης σε ρομαντική σχέση, η έλλειψη ικανοποίησης από την ερωτική επαφή και οι πιέσεις για ερωτικές πράξεις που δεν είναι επιθυμητές. 

 

All rights reserved by Envelop.gr