Άρθρα | Για Τον Άνδρα
Αιματουρία: Σε ποιους παράγοντες οφείλεται

haematuria

 

 

   Η παραγωγή των ούρων από το νεφρό αποτελεί μία από τις πιο βασικές λειτουργίες του σώματος. Με τα ούρα, το σώμα καθαρίζεται από τοξίνες και ανεπιθύμητες ουσίες. Ταυτόχρονα, ελέγχεται η συγκέντρωση των συστατικών των υγρών του σώματος.

Περισσότερα...
 
Βαζεκτομή: Προσφορά του άνδρα στην πρόληψη εγκυμοσύνης

vasectomy

 

 

   Η απολίνωση των σπερματικών πόρων (βαζεκτομή) είναι μια μικροεγχείριση, που γίνεται στον άνδρα και η οποία προκαλεί σίγουρη και αποτελεσματική αντισύλληψη.

Περισσότερα...
 
Παλίνδρομη εκσπερμάτιση;

retrograde ejaculation

 

 

   Κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης, μέσω ενός αντανακλαστικού μηχανισμού, συσπάται ο αυχένας της ουροδόχου κύστεως με συνέπεια το σπέρμα να προωθείται προς το έξω στόμιο της ουρήθρας και όχι προς την ουροδόχο κύστη.

Περισσότερα...
 
Τι δηλώνει ο τρόπος χειραψίας μας

handshake

 

 

   Όταν συναντάμε ή γνωρίζουμε κάποιον για πρώτη φορά ανταλλάσουμε χειραψία. Αυτή η συνήθεια έχει αρχέγονες ρίζες και χρονολογείται από τότε που τα μέλη μιας πρωτόγονης φυλής κρατούσαν τα χέρια τους ανοιχτά μπροστά, όταν συναντούσαν άλλες φυλές, σε ένδειξη πως δεν κρατάνε όπλα και πως έρχονται με φιλικό και ειρηνικό σκοπό.

Περισσότερα...
 
Ουΐσκι ή Βότκα;

gfk q

 

 

   Με μια πρώτη ματιά η βότκα θεωρείται βαρύ ποτό σε σχέση με το ουΐσκι που θεωρείται το ευεργετικό ποτό για τους καρδιοπαθείς, γιατί προκαλεί αγγειοδιαστολή των αρτηριών και ειδικά των στεφανιαίων. Εν τούτοις σε ένα ειδικό περιοδικό, το 'Αλκοολισμός: Κλινική και Εργαστηριακή έρευνα' δημοσιεύεται

Περισσότερα...
 
Βασικές αρχές για την προστασία του στομάχου

stomach

 

Ακολουθούν συμβουλές για την προστασία του στομάχου:

 • Δεν πρέπει να τρώτε συγχρόνως με άλλες δραστηριότητες (π.χ. να τρώτε και να βλέπετε τηλεόραση) ή να τρώτε βιαστικά
 • Δεν πρέπει να τρώτε ενδιάμεσα των τριών γευμάτων, ακατάστατα

  Περισσότερα...
   
  Ποιά είναι η ευθύνη του βιοϊατρικού μοντέλου

  iatrogenic

   

   

     Το πρόβλημα της ιατρογενούς νοσηρότητας, καθώς και η σχετικά περιορισμένη συμβολή της ιατρικής επιστήμης στη βελτίωση των δεικτών υγείας και στην προαγωγή της υγείας, αποδίδεται από πολλούς στην ίδια τη φύση της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης.

  Περισσότερα...
   
  Τι είναι οι σμηγματογόνες κύστεις;

  sebaceous

   

     Κάνουν την εμφάνιση τους όπως και οι κύστες της ακμής, στο πρόσωπο, την πλάτη και το στέρνο, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστούν και στα άκρα (π.χ. στους μηρούς). Δημιουργούνται εξαιτίας προβλημάτων στη λειτουργία του σμηγματογόνου αδένα όπου μπορεί να έχουν συλλεχθεί τρίχες, πύο, σμήγμα ή και υπολείμματα από την εμβρυϊκή ηλικία.

  Περισσότερα...
   
  Ουλές

  scars

   

   

     Οι ουλές είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα το οποίο μπορεί να μας δημιουργήσει λειτουργικά, αισθητικά και ψυχολογικά προβλήματα. 

  Περισσότερα...
   
  Aιμορραγία από το κατώτερο πεπτικό σύστημα

  digestive

   

   

     Ένας ασθενής αιμορραγεί από το κατώτερο πεπτικό σύστημα όταν η εστία της αιμορραγίας εντοπίζεται στο λεπτό έντερο, στο παχύ έντερο ή στον πρωκτό. Η αιμορραγία αυτή εκδηλώνεται με αποβολή ερυθρού αίματος (αιματοχεσία) ή ερυθρομέλαινα κένωση και συνήθως δεν συνοδεύεται από εκδηλώσεις περιφερικής κυκλοφορικής ανεπάρκειας.

  Περισσότερα...
   
  Μέθη: Κλινική εικόνα και διάγνωση

  drunk

   

  Αιθανόλη – Φαρμακοκινητική και Μηχανισμοί Δράσης

   

     Η αιθανόλη καταναλώνεται με την μορφή οινοπνευματωδών ποτών γιά λόγους ευφορίας. Η περιεκτικότητα των οινοπνευματωδών σε αιθανόλη εκφράζεται σε όγκους επί τοις εκατό ή σε βαθμούς proof που είναι διπλάσιοι της περιεκτικότητας κατ΄

  Περισσότερα...
   
  << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

  Σελίδα 4 από 10

  All rights reserved by Envelop.gr