Άρθρα | Για Τον Άνδρα
Πάσχετε από κήλη;

umbilical

 

Πώς μπορείτε να γνωρίζετε αν πάσχετε από κήλη;

 

   Οι συνήθεις περιοχές, στις οποίες εμφανίζονται κήλες είναι στους βουβώνες (βουβωνοκήλη), στον ομφαλό (ομφαλοκήλη) και στην περιοχή προηγούμενης χειρουργικής επέμβασης που αφορά όλη την κοιλιά (μετεγχειρητική κοιλιοκήλη).

Περισσότερα...
 
Κονδυλώματα και HPV λοίμωξη στους άντρες

HPV

 

 

   Στην καθημερινή μου ιατρική πρακτική ολοένα και συχνότερα αντιμετωπίζω άνδρες ασθενείς που εμφανίζονται με HPV λοίμωξη της γεννητικής χώρας ή έρχονται να ελεγχθούν, καθώς στην ερωτική τους σύντροφο διαγνώστηκε ο ιός αυτός.

Περισσότερα...
 
Στυτική δυσλειτουργία και πεϊκή πρόθεση

erectile

 

 

   Περισσότεροι από 94 εκατ. άνδρες σε όλον τον κόσμο και περίπου 300.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στύσης. Τα αίτια, σ' ένα ποσοστό 85% είναι οργανικά. Σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά προβλήματα, τραύμα ή χειρουργική επέμβαση στον προστάτη, βλάβες στη σπονδυλική στήλη, σκλήρυνση κατά πλάκας, ορμονικές διαταραχές, αλκοολισμός κλπ. 

Περισσότερα...
 
Επέμβαση Kύστης Kόκκυγος

cyst

 

 

   Η κύστη κόκκυγος ή τριχοφωλεακό συρίγγιο είναι μία χρόνια φλεγμονή στην περιοχή τoυ κόκκυγα. Ο κυστικός αυτός σχηματισμός δημιουργείται, συνήθως, από διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα, αλλά ενδέχεται να οφείλεται και σε κύστη που σχηματίστηκε κατά τηv εμβρυϊκή ζωή.

Περισσότερα...
 
Η συμβολή του ΗΜΒ στη μυϊκή ανάπτυξη

muscle

 

 

   Το ΗΜΒ (β-υδρόξυ β-μέθυλο βουτυρικό οξύ) είναι ένας μεταβολίτης του απαραίτητου για τον ανθρώπινο οργανισμό αμινοξέος λευκίνη. Το 2-10% της φυσιολογικής οξείδωσης της λευκίνης στο ανθρώπινο σώμα καταλήγει σε παραγωγή ΗΜΒ. 

Περισσότερα...
 
Καρκίνος του νεφρού

kidney

 

 

   Ανακαλύπτεται συχνά τυχαία από υπερηχογράφημα, που γίνεται για άλλο λόγο. Δεν υπάρχουν συνήθεις προδιαθεσικοί παράγοντες και είναι ύπουλος. Υπολογίζεται οτι αποτελούν το 3% όλων των κακοήθων όγκων και το 85% των νεφρικών όγκων, ενώ εμφανίζονται συχνότερα στους άνδρες από ότι στις γυναίκες (αναλογία 3:1) και κυρίως στις ηλικίες των 50 έως 60 χρόνων.

Περισσότερα...
 
H ευτυχία διώχνει τις καρδιοπάθειες

happy

 

 

   Μία περίεργη επιστημονική μελέτη τελευταία είδε το φως της δημοσιότητας. Παρακολουθήθηκαν 1.700 άτομα από μία ομάδα Αμερικανών ερευνητών για μία δεκαετία. Τα άτομα αυτά μελετήθηκαν από πλευράς προσωπικότητας. Άτομα με επιθετική προσωπικότητα, άτομα εξωστρεφή, άτομα ενθουσιώδη και άτομα με αίσθημα εύκολης ικανοποίησης, αποτέλεσαν τις επί μέρους ομάδες.

Περισσότερα...
 
Αλκοόλ: πώς επηρεάζει την καρδιά

alcohol

 

 

   Κατά καιρούς έχουμε υποστηρίξει τις ευεργετικές επιδράσεις των οινοπνευματωδών και ιδίως του κρασιού στην καρδιά και ιδιαίτερα στην στεφανιαία νόσο. Χιλιάδες σελίδες έχουν παγκόσμια σχολιάσει το θέμα αυτό.

Περισσότερα...
 
Καρκίνος προστάτη: Aπό την έγκαιρη διάγνωση στη σύγχρονη θεραπεία

prostate

 

 

   Ο καρκίνος του προστάτη συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων μας, γιατί αποτελεί μια πάθηση συχνή και καθοριστική για τη ζωή μας. Εμφανίζεται συνήθως στις μεγάλες ηλικίες και είναι ο πρώτος σε συχνότητα καρκίνος στους άνδρες καθώς ένας στους δέκα θα αναπτύξει καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Περισσότερα...
 
Για να μη χαλάσουν τις διακοπές σας η καούρα και η δυσπεψία

stomach

 

 

   Είσαστε επιτέλους διακοπές, έτοιμοι και αποφασισμένοι να απολαύσετε κάθε λεπτό. Όμως.. εσείς ή κάποιος από την οικογένεια ή την παρέα σας αρχίζει να υποφέρει από καούρες και δυσπεψία.

Περισσότερα...
 
Παθήσεις Προστάτη

 prostate

 

 

   Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη και υπάρχει μόνο στον άνδρα. Ο προστάτης πήρε το όνομα του από την θέση όπου βρίσκεται (προΐσταται, βρίσκεται μπροστά από την ουροδόχο κύστη) και όχι γιατί μας προστατεύει από κάτι. 
Στους νέους άνδρες ο προστάτης έχει μέγεθος καστάνου και ζυγίζει περίπου 15-20 γραμμάρια. Η ουρήθρα περνά μέσα από το κέντρο του προστάτη. Δηλαδή ο προστατης περικλείει την ουρήθρα σαν ένα κολλάρο. 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 10

All rights reserved by Envelop.gr