Πρόληψη | Ηλικιωμένοι
Περπάτημα…κατά του εγκεφαλικού
walking elder

Το περπάτημα στην τρίτη ηλικία μπορεί να προστατεύσει από εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.


Περισσότερα...
 
Μετρώντας την πίεση…την ρίχνετε!
pressure home

Όσοι έχουν υπέρταση και μετρούν την πίεση στο σπίτι τους τακτικά, έχουν συνήθως λιγότερη αρτηριακή πίεση σε σχέση με όσους τη μετράνε μόνο στον γιατρό.Περισσότερα...
 
Κακάο για καλή μνήμη
kakao

Θέλετε να έχετε καλή μνήμη; Τότε πιείτε ρόφημα κακάο! Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών την ημέρα βοηθά τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν υγιή τη μνήμη τους και γενικότερα τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη.


Περισσότερα...
 
Μάθετε και προλάβετε την οστεοπόρωση
osteoporosssssi

Η οστεοπόρωση είναι μία ασθένεια που χαρακτηρίζεται από προοδευτική απώλεια της οστικής μάζας και αλλοίωση της μικροαρχιτεκτονικής δομής των οστών. Το αποτέλεσμα είναι τα οστά να γίνονται πιο εύθραυστα και ο κίνδυνος καταγμάτων να αυξάνεται σημαντικά. Η απώλεια οστού συμβαίνει σταδιακά και «σιωπηλά» και συνήθως δεν υπάρχουν συμπτώματα μέχρι να συμβεί το πρώτο κάταγμα. Η «σιωπηλή επιδημία», όπως χαρακτηρίζεται η οστεοπόρωση, πλήττει μία στις τρεις γυναίκες και έναν στους πέντε άντρες, μετά την ηλικία των πενήντα ετών.


Περισσότερα...
 
Στρες και ανησυχία επιταχύνουν το Αλτσχάιμερ
old-people-kissing

Ανάμεσα στα πολλά αρνητικά που προκαλεί το στρες στην υγεία, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα: η επιτάχυνση του Αλτσχάιμερ.

 

Περισσότερα...
 
Θέστε στόχους….και αποφύγετε την άνοια
Happy-Old-People

Όταν δίνετε νόημα στη ζωή σας, θέτοντας κάποιους στόχους, τότε διατρέχετε πολύ μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και Αλτσχάιμερ. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Αμερικανοί επιστήμονες σε έρευνά τους που δημοσιεύθηκε στο Archives of General Psychiatry.

Περισσότερα...
 
Έκπτωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας σε υπέρβαρους ηλικιωμένους
old people exercising


Οι άνθρωποι σε μεγάλες ηλικίες που έχουν αρκετά παραπανίσια κιλά, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες έκπτωσης της εγκεφαλικής τους λειτουργίας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Σεούλ στη Νότιο Κορέα. Η μελέτη διήρκεσε πέντε χρόνια και εστίασε στη σύνδεση μεταξύ του σωματικού πάχους και της γνωστικής λειτουργίας.

Περισσότερα...
 
Περισσότερη κατανάλωση ψαριών - λιγότερη άνοια
old couple

Εάν θέλετε να ωφελήσετε τον εγκέφαλό σας, πρέπει να τρώτε ψάρια συστηματικά. Αμερικανοί επιστήμονες τονίζουν ότι όσοι τρώνε ψητό ή βραστό ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, προάγουν την υγεία του εγκεφάλου τους.

 

Περισσότερα...
 
Εύστροφοι ηλικιωμένοι με….πράσινο τσάι
ELDERLY COUPLE HAPPy

Πράσινο τσάι για ευστροφία και ζωντάνια και στην τρίτη ηλικία, συστήνουν οι Ιάπωνες ερευνητές σε μελέτη τους στο «American Journal of Clinical Nutrition».

Περισσότερα...
 
Αισθάνεστε αφηρημένοι; Πότε πρέπει να ανησυχήσετε.
afirimenos Σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ζωής σας, ίσως θα περνούσε απαρατήρητη κάποια αφηρημάδα. Αν είστε γύρω στα 50 όμως, σας προβληματίζει. Πρέπει όμως να ανησυχήσετε ότι πρόκειται για κάποια μορφής άνοια ή είναι απλή αφηρημάδα;

Περισσότερα...
 
Προλάβετε την οστεοπόρωση με σωστή διατροφή
osteoporosi

Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη, για τις περισσότερες – αν όχι όλες τις ασθένειες. Και η οστεοπόρωση προλαμβάνεται. Πώς; Με διατροφή και άσκηση. Οι ειδικοί συστήνουν την κλασική Μεσογειακή Διατροφή.

Περισσότερα...
 


All rights reserved by Envelop.gr