Άρθρα | Σώμα - Διατροφή
Μυστικά για γλυκά που αγαπούν τη σωστή γραμμή

healthy-sweets- 

 

 

   Όταν κάποιος προσέχει τη γραμμή του, δε χρειάζεται να στερείται το γλυκό! Το μυστικό είναι η κατανάλωση του γλυκού να μην είναι καθημερινή και η ποσότητα του να είναι σχετικά μικρή. Μην σας ακούγεται απογοητευτικό! Σκεφτείτε απλά ότι δεν λέμε ΟΧΙ...το μόνο που συστήνουμε είναι μια προσοχή στη συχνή και πολλές φορές ανεξέλεγκτη κατανάλωση! Αποφύγετε τη χρησιμοποίηση υλικών που θα φορτώσουν το γλυκό με πολλές κενές θερμίδες (όπως η ζάχαρη και το λίπος) και εντάξτε υλικά με ευεργετικές δράσεις, όπως τα φρούτα, η μαύρη σοκολάτα, η βρώμη και τα δημητριακα ολικής άλεσης! Ας δούμε μερικές προτάσεις και συνταγές: 

Περισσότερα...
 
Η σόγια κατά της παχυσαρκίας

soy

 

 

   Η Παχυσαρκία είναι μια διαταραχή του ενεργειακού ισοζυγίου και συνοδεύεται από υπερινσουλιναιμία, αντίσταση στην ινσουλίνη και ανωμαλίες του μεταβολισμού των λιπιδίων. Επίσης είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για την εμφάνιση Τύπου 2 ΣΔ, καρδιαγγειακών νοσημάτων, αθηροσκλήρωσης και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Περισσότερα...
 
Ξηροί καρποί: πηγή μακροζωίας και σύμμαχος στο αδυνάτισμα!
nuts

Βάλτε στη διατροφή σας ξηρούς καρπούς αν θέλετε να έχετε υγιή καρδιά και να αδυνατίσετε. Αυτό προκύπτει από μελέτη επιστημόνων της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Ινστιτούτου Καρκίνου Dana-Farber.


Περισσότερα...
 
Βασικές οδηγίες για την διατροφή του εφήβου

can

 

 

   Εφηβεία είναι η περίοδος της φυσικής διαμόρφωσης του παιδιού σε ενήλικο. Κάθε άτομο κατά την περίοδο αυτή παίρνει το 20% του τελικού ενήλικου ύψους και το 50% του τελικού ενήλικου βάρους.

 Η εφηβική αυτή ανάπτυξη χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένα στάδια σεξουαλικής ωρίμανσης, αύξησης ύψους και βάρους και αλλαγών στην σύσταση του σώματος.

  

Περισσότερα...
 
Χορτοφαγία για γερή καρδιά!
eating salad

Φρούτα και λαχανικά μειώνουν κατά 30% τον καρδιακό κίνδυνο. Αυτό υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με τους οποίους οι χορτοφάγοι έχουν καλύτερους δείκτες, όπως η αρτηριακή πίεση, η χοληστερόλη και το σωματικό βάρος.


Περισσότερα...
 
Κατανάλωση ζάχαρης: Ποια η σχέση με τη χοληστερόλη;

sugar cholesterol 

 

 

   Για πολλά χρόνια οι ειδικοί έλεγαν ότι για να μειώσει κανείς τη χοληστερόλη (χοληστερίνη) του αίματος και τον αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο που αυτή συνεπάγεται, πρέπει να ελαττώσει την κατανάλωση των κορεσμένων λιπών που προέρχονται από τα ζώα. Επίσης, οι ειδικοί συνεχώς τόνιζαν ότι η μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης σχετίζεται με πολλά νοσήματα, όπως η παχυσαρκία και ο σακχαρώδης διαβήτης, που οδηγούν στην εκδήλωση καρδιαγγειακών νοσημάτων, όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου και τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια.

Περισσότερα...
 
Διαβήτης: Φόβοι, Μύθοι και Αλήθειες

diabetes 

 

 

   Δεν είναι δικό σου λάθος. Το σώμα σου σταμάτησε να παράγει αρκετή ινσουλίνη. Και είναι απαραίτητη η ινσουλίνη για να έχεις καλή υγεία. Μεταφέρει τη γλυκόζη από το αίμα στους μυς σου. Έτσι, τώρα πρέπει να αρχίσεις ινσουλινοθεραπεία για να επανακτήσεις και να προφυλάξεις την υγεία σου.

Περισσότερα...
 
Δημητριακά πρωινού: Πώς δίνουν τροφή στον εγκέφαλο;

plates--strawberries--berry--cornflakes-with-berries 3201901-2

 

 

   Η κατανάλωση πρωινού γεύματος έχει συνδεθεί από πολλούς με τα δημητριακά πρωινού. Μάλιστα, συχνά εκφράζεται η άποψη ότι τα δημητριακά πρωινού μάς βοηθούν να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ημέρας. Ας δούμε, λοιπόν, λεπτομερώς την επίδραση των δημητριακών στη νοητική λειτουργία.

Περισσότερα...
 
Η σοκολάτα αδυνατίζει τους έφηβους;
Adolescente-comiendo-chocolate

Όσο περισσότερη σοκολάτα τρώνε οι έφηβοι, τόσο μειώνουν το επίπεδο του λίπους στο σώμα του. Σε αυτό το εντυπωσιακό συμπέρασμα κατέληξαν Ισπανοί επιστήμονες.  


Περισσότερα...
 
Πεινάτε; Είστε σίγουρος/η;

hungry

 

 

   Πείνα ονομάζεται το αίσθημα που σηματοδοτεί την ανάγκη του οργανισμού να τραφεί. Η πείνα αρχίζει όταν ορισμένες θρεπτικές ουσίες να αρχίζουν να εκλείπουν από το αίμα, και στέλνεται τότε ένα μήνυμα στο τμήμα του εγκέφαλου που ελέγχει την πείνα.

Περισσότερα...
 
Γνωρίστε το μεταβολικό σύνδρομο

metabloic-syndrome-435x235 

 

 

   Tο Μεταβολικό Σύνδρομο ή Σύνδρομο Χ χαρακτηρίζεται από ένα σύμπλεγμα μεταβολικών διαταραχών, όπως παχυσαρκία κεντρικού τύπου (κοιλιακή παχυσαρκία), δυσλιπιδαιμία, υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη, που έχουν ως κοινό παθολογικό παρανομαστή την αντίσταση των ιστών στην ινσουλίνη, η οποία συνδέεται με την παχυσαρκία.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 13

All rights reserved by Envelop.gr