Άρθρα | Για Τη Γυναίκα
Κρίση δημιουργικότητας;

creativity

 

 

   Η μεγαλύτερη κρίση στις ζωές μας δεν είναι μονοδιάστατα η οικολογική, η οικονομική, ή η διανοητική. Είναι σε μεγάλο βαθμό και η κρίση της δημιουργικότητας. Μερικές φορές οδηγούμαστε σε αδιέξοδα γιατί δεν μπορούμε να ξαναφανταστούμε τις ζωές μας με διαφορετικό τρόπο απ' ότι είναι τώρα.

Περισσότερα...
 
Η πρώτη σεξουαλική επαφή

first

 

 

   Η σεξουαλικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη. Ένας από τους κύριους σκοπούς της ύπαρξής μας ίσως είναι και η διαιώνιση του είδους. Η σεξουαλικότητα επηρεάζεται από το ορμονικό μας σύστημα. Στην διαμόρφωση της σεξουαλικότητας αυτής συμμετέχουν οι γονείς, οι οικογένειες, η κοινωνία και διάφοροι άλλοι παράγοντες όπως η κουλτούρα κλπ.

Περισσότερα...
 
Ενδομήτριος πολύποδας: συμπτώματα και διάγνωση

endomitriosi

 

 

   Ενδομήτριος πολύποδας είναι μια ανωμαλία στην εσωτερική επένδυση της μήτρας (ενδομήτριο). Συνήθως εμφανίζεται στο 10% των γυναικών κοντά στα 40-50 χρόνια τους. Μπορεί να έχει μια μεγάλη επίπεδη βάση ή να συνδέεται με το ενδομήτριο με μίσχο (μισχωτός).

Περισσότερα...
 
Αγχος και ζάλη: Ποια είναι τα σωματικά συμπτώματα

stress 1.

 

 

   Το άγχος εμφανίζεται ως αποτέλεσμα πιεστικών συνθηκών ζωής ή εκδήλωσης ενός γεγονότος που αλλάζει την καθημερινότητα ή τα σημεία αναφοράς του ατόμου. Το γεγονός αυτό μπορεί να είναι ένα θλιβερό γεγονός (π.χ. θάνατος προσφιλούς προσώπου, απώλεια εισοδήματος, απώλεια εργασίας, διαζύγιο) ή ένα χαρμόσυνο γεγονός

Περισσότερα...
 
Ατονα πόδια

walk

 

 

   Το σύμπτωμα της ατονίας που εμφανίζεται στην περιοχή των κάτω άκρων είναι ένα δυσάρεστο σύμπτωμα, που οδηγεί τον πάσχοντα στον ειδικό παθολόγο. Η ατονία στα κάτω άκρα μπορεί να συνδέεται με την πραγματοποίηση άσκησης και τη μυϊκή κόπωση των κάτω άκρων ή να είναι συνεχής.

Περισσότερα...
 
Αποτρίχωση με laser: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

apotrichosi

 

 

   Οι 'παραδοσιακές' μέθοδοι αποτρίχωσης προσφέρουν προσωρινή μόνο απαλλαγή από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Για το λόγο αυτόν, όλο και περισσότερες γυναίκες και άντρες υιοθετούν τη μέθοδο αποτρίχωσης με laser. Ποια είναι, όμως, τα βασικά σημεία της επέμβασης και για ποιους ενδείκνυται;

Περισσότερα...
 
Φαινόμενο Placebo: Είναι η πίστη το πιο ισχυρό φάρμακο;

placebo

 

 

   Πολλές φορές, στην ιατρική έρευνα, προκειμένου να ελεγθεί η αποτελεσματικότητα ενός καινούριου φαρμάκου για μια συγκεκριμένη πάθηση, ταυτόχρονα με την χορήγηση σε ομάδες εθελοντών του πραγματικού φαρμάκου, χορηγείται σε κάποια άλλη ομάδα εθελοντών ένα ψεύτικο φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο δεν περιέχει ενεργές ουσίες (placebo).

Περισσότερα...
 
Τριχομονάδες

trichomoniasis

 

 

   Οι τριχομονάδες είναι παράσιτα, Trichomonas vaginalis, που μολύνουν άντρες και γυναίκες. Στους άντρες μολύνει την ουρήθρα. Στις γυναίκες μολύνει τον κόλπο και τον τράχηλο. Η μόλυνση συνήθως είναι χωρίς συμπτώματα. Τις περισσότερες φορές είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Περισσότερα...
 
Οι διατροφικές ανάγκες της φοιτήτριας

student

 

 

   Γρήγορη και άκοπη υιοθέτηση προτύπων ζωής και διατροφής, ειδικότερα με εστίαση στο δυτικό πρότυπο, δηλαδή συχνή χρήση fast-food, αλκοόλ και προπαρακευασμένων φαγητών. Ταυτόχρονα, τακτικά επαναλαμβανόμενες προσπάθειες αδυνατίσματος (συνήθως με τσαρλατανικό τρόπο, όπως χημικές δίαιτες, μηχανήματα, χάπια κα) που είναι επιζήμιες κυρίως για την υγεία τους αλλά και για την τσέπη από την οποία πληρώνονται (συνήθως γονική).

Περισσότερα...
 
Εμμηνόπαυση

meno

 

 

   Εμμηνόπαυση είναι η μόνιμη διακοπή της εμμήνου ρύσεως που εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες εξαντλήσουν τα ωάριά τους και δεν εκκρίνουν πλέον τις ορμόνες που ενέχονται στον έμμηνο κύκλο (Οιστρογόνα-Προγεστερόνη).

Περισσότερα...
 
Η ερωτική ψυχρότητα από τη σκοπιά του παθολόγου

anorgasmia

 

 

   Παρά την ευρεία διάδοση των γυναικείων σεξουαλικών δυσλειτουργιών που κάποιες μελέτες εκτιμούν οτι φτάνουν ακόμα και στο 70%, οι ιατρικές μελέτες που αφορούν σε αυτές είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις αντίστοιχες για την ανδρική ανικανότητα. 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 8 από 15

All rights reserved by Envelop.gr