Άρθρα | Για Τη Γυναίκα
Φαινόμενο Placebo: Είναι η πίστη το πιο ισχυρό φάρμακο;

placebo

 

 

   Πολλές φορές, στην ιατρική έρευνα, προκειμένου να ελεγθεί η αποτελεσματικότητα ενός καινούριου φαρμάκου για μια συγκεκριμένη πάθηση, ταυτόχρονα με την χορήγηση σε ομάδες εθελοντών του πραγματικού φαρμάκου, χορηγείται σε κάποια άλλη ομάδα εθελοντών ένα ψεύτικο φαρμακευτικό σκεύασμα, το οποίο δεν περιέχει ενεργές ουσίες (placebo).

Περισσότερα...
 
Τριχομονάδες

trichomoniasis

 

 

   Οι τριχομονάδες είναι παράσιτα, Trichomonas vaginalis, που μολύνουν άντρες και γυναίκες. Στους άντρες μολύνει την ουρήθρα. Στις γυναίκες μολύνει τον κόλπο και τον τράχηλο. Η μόλυνση συνήθως είναι χωρίς συμπτώματα. Τις περισσότερες φορές είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

Περισσότερα...
 
Οι διατροφικές ανάγκες της φοιτήτριας

student

 

 

   Γρήγορη και άκοπη υιοθέτηση προτύπων ζωής και διατροφής, ειδικότερα με εστίαση στο δυτικό πρότυπο, δηλαδή συχνή χρήση fast-food, αλκοόλ και προπαρακευασμένων φαγητών. Ταυτόχρονα, τακτικά επαναλαμβανόμενες προσπάθειες αδυνατίσματος (συνήθως με τσαρλατανικό τρόπο, όπως χημικές δίαιτες, μηχανήματα, χάπια κα) που είναι επιζήμιες κυρίως για την υγεία τους αλλά και για την τσέπη από την οποία πληρώνονται (συνήθως γονική).

Περισσότερα...
 
Εμμηνόπαυση

meno

 

 

   Εμμηνόπαυση είναι η μόνιμη διακοπή της εμμήνου ρύσεως που εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες εξαντλήσουν τα ωάριά τους και δεν εκκρίνουν πλέον τις ορμόνες που ενέχονται στον έμμηνο κύκλο (Οιστρογόνα-Προγεστερόνη).

Περισσότερα...
 
Η ερωτική ψυχρότητα από τη σκοπιά του παθολόγου

anorgasmia

 

 

   Παρά την ευρεία διάδοση των γυναικείων σεξουαλικών δυσλειτουργιών που κάποιες μελέτες εκτιμούν οτι φτάνουν ακόμα και στο 70%, οι ιατρικές μελέτες που αφορούν σε αυτές είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις αντίστοιχες για την ανδρική ανικανότητα. 

Περισσότερα...
 
Γυναικολογική Χειρουργική χωρίς τομές!

look

 

 

   Χειρουργικές επεμβάσεις μέσω του ομφαλού εφαρμόζονται πλέον στη χώρα μας αντιμετωπίζοντας σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα χωρίς τομές και πόνο.

Περισσότερα...
 
Θέλετε να κάψετε θερμίδες; Τρέξτε στο…. κρεβάτι!
sexy couple

Πόσο μας γυμνάζει το σεξ; Μπορεί κάνοντας κανείς κάτι τόσο…απολαυστικό να χάσει θερμίδες; Η απάντηση είναι θετική.


Περισσότερα...
 
Επώδυνη σεξουαλική επαφή (Δυσπαρευνία)

pain

 

Πονάω όταν κάνω έρωτα: Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο δυσπαρευνία;

 

   Είναι η επώδυνη σεξουαλική επαφή. Η γυναίκα, είτε όταν την εξετάζει ο γυναικολόγος είτε κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης, νιώθει λιγότερο ή περισσότερο δυνατούς πόνους, που μπορεί να εντοπιστούν στην είσοδο ή το βάθος του κόλπου.

Περισσότερα...
 
Ασκήσεις μυών για την ακράτεια

 exercises

 

 

   Είναι πλέον γνωστό τόσο στους Ειδικούς Ιατρούς αλλά και στο πλατύ κοινό, πως οι μυς της πυέλου επηρεάζονται από την κύηση και τον τοκετό. 

Περισσότερα...
 
Τι είναι το μασάζ του προσώπου

massage

 

 

   Το μασάζ του προσώπου είναι μια σειρά μεθοδικών πράξεων, βάσει διδαγμάτων της ανατομίας που έχουν σκοπό:

Περισσότερα...
 
Η έγκυος και ο οδοντίατρος

pregnancy

 

 

   Ο στόχος της οδοντιατρικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών χωρίς αυτές να προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις για τη μητέρα ή το αναπτυσσόμενο μωρό. Οποιαδήποτε εκτεταμένη θεραπεία θα πρέπει να αναβληθεί, όποτε είναι δυνατόν... 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 15

All rights reserved by Envelop.gr