Άρθρα | Για Τη Γυναίκα
Σουτιέν ανιχνεύει το στρες και μετρά την ψυχική διάθεση!
bra

"Έξυπνο" σουτιέν που ανιχνεύει το στρες της γυναίκας που το φοράει και μετρά την ψυχική της διάθεση; Κι όμως υπάρχει! Αυτό είναι το νέο επίτευγμα γνωστής εταιρείας τεχνολογίας.


 

Περισσότερα...
 
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Sexually transmitted diseases

 

 

   Τα «Αφροδίσια Νοσήματα» (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, ΣΜΝ) είναι λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων. Η μετάδοση γίνεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή. Εμφανίζονται συχνότερα στην εφηβεία, αφού οι νέοι δεν παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, παρά την αυξημένη σεξουαλική τους δραστηριότητα, λόγω ελλιπούς πληροφόρησης.

Περισσότερα...
 
Σημείο G - G spot

g

 

 

   Τo G-Spot (GrafenbergSpot) είναι μια μικρή περιοχή σε μέγεθος φασολιού στον γυναικείο κόλπο. Μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι είναι μια ερωτογενής ζώνη που όταν διεγείρεται, μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρό οργασμό και γυναικεία «εκσπερμάτωση».
Το σημείο G συνήθως βρίσκεται 3-7 cm βαθιάστο πρόσθιο κολπικό τοίχωμα πίσω από την ουρήθρα και είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή. Αν και το G-Spot έχει μελετηθεί από το 1940, εξακολουθεί να υφίσταται διαφωνία γύρω από την ύπαρξή του.

Περισσότερα...
 
Υστεροσαλπιγγογραφία: Μια πολύτιμη διαγνωστική εξέταση

hsg

 

 

   Η σαλπιγγογραφία ή αλλιώς υστεροσαλπιγγογραφία αποτελεί ακτινολογική εξέταση κατά την οποία απεικονίζεται η μήτρα, οι σάλπιγγες καθώς και ο βαθμός επικοινωνίας τους με την περιτοναϊκή κοιλότητα.

Περισσότερα...
 
Ακράτεια ούρων στις γυναίκες

urinary incontinence

 

 

   Η ακράτεια ούρων, δηλαδή η ακούσια απώλεια ούρων, αποτελεί ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις και απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό γυναικών, κυρίως μετά την εμμηνόπαυση αλλά κάποιες φορές και σε μικρότερη ηλικία.

Περισσότερα...
 
Παχαίνουν πιο εύκολα οι γυναίκες;

gainer-lucy

 

 

   Και ιδού το ερώτημα που τίθεται: Η διαρκής ενασχόληση με τα περιττά κιλά είναι κατά βάση γυναικεία υπόθεση εξαιτίας μόνο των προτύπων που προβάλλονται και «επιβάλλονται» από τα Μ.Μ.Ε ή μήπως κρύβεται μια αλήθεια πίσω από αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να παχαίνουν πιο εύκολα από τους άντρες και συνεπώς οι διαρκείς προσπάθειες για απώλεια βάρους αποτελούν γυναικείο «προνόμιο»;

Περισσότερα...
 
Πόνοι περιόδου

Menstrual Pain 

 

 

   Ισχυρούς πόνους περιόδου έχουν βιώσει λίγο πολύ όλοι, είτε στο στενό κύκλο τους είτε στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Είναι κάτι φυσιολογικό; Πρέπει να πονάμε κατά την περίοδο; Κατά μέσο όρο περνάνε 7 χρόνια μέχρι να τεθεί η σωστή διάγνωση. Οι περισσότεροι και περισσότερες θεωρούν ότι οι πόνοι περιόδου είναι κάτι φυσιολογικό και θα πρέπει να υπομένετε. Ο λόγος γι αυτή τη δυσμηνόρροια είναι η ενδομητρίωση.

Περισσότερα...
 
Όταν η σεξουαλική επαφή προκαλεί πόνο

couple-sexual

 

 

   Οι διαταραχές πόνου αποτελούν σεξουαλικές δυσλειτουργίες των γυναικών, που επιβαρύνουν σημαντικά την ερωτική ζωή του ζευγαριού. Περιλαμβάνουν συνήθως τον κολεόσπασμο και τη δυσπαρεύνια. 

Περισσότερα...
 
Τι είναι δυσχρωμίες;

hyperpigmentation

 

 

   Οι δυσχρωμίες είναι η συσσώρευση μελανίνης σε συγκεκριμένα σημεία του δέρματος. Προκαλούνται όταν η μελανίνη παράγεται σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ότι στο υπόλοιπο δέρμα. Αυτό συνήθως συμβαίνει για να προστατευτεί η επιδερμίδα από τον ήλιο, αυξάνοντας την παραγωγή μελανίνης στα μελανοκύτταρα. Οι δυσχρωμίες χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες, τις κηλίδες και τις πανάδες. Αίτιο πρόκλησης και των δύο είναι η ηλιακή έκθεση.

Περισσότερα...
 
Αρθρίτιδα
arthritida

 

Γράφει ο Ευάγγελος Κουδιγκέλης, Ορθοπεδικός Χειρουργός – Αθλητίατρος, Ιατρική των Παραστατικών Τεχνών, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου ESSEN, Μέλος της Ελληνικής και Γερμανικής Ορθοπεδικής Εταιρείας

 

Περισσότερα...
 
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
syndromo korpiaiou

Γράφουν οι Δ. Τογάντζη και Ν. Γρανίτσας, Χειρουργοί ορθοπεδικοί

 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 15

All rights reserved by Envelop.gr