Άρθρα | Για Τη Γυναίκα
Κρυολιπόλυση

kryolyp

 

 

   Η κρυολιπόλυση είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος λιπογλυπτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην Αμερική και στηρίζεται σε έρευνες του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ πάνω στην διαφορετική συμπεριφορά των λιποκυττάρων στις χαμηλές θερμοκρασίες σε σχέση με άλλα κύτταρα του σώματος. 

Περισσότερα...
 
Κύστες ωοθηκών

ovarian

 

 

   Οι Ωοθήκες είναι ένα ζευγάρι οργάνων στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα. Βρίσκονται μέσα στην πύελο (λεκάνη) τοποθετημένες δεξιά και αριστερά από τη μήτρα.

Περισσότερα...
 
Φόβος, συστατικό του άγχους

stressed

 

 

   Ξεκινώντας πρέπει να διακρίνουμε τον φόβο από το άγχος. Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα, όπως η χαρά, η λύπη κλπ. Το άγχος είναι μία κατάσταση όπου το μυαλό μας βρίσκεται το ίδιο, και θέτει τον οργανισμό μας, σε μία κατάσταση 'συναγερμού' και ετοιμότητας αντίδρασης, σε οτιδήποτε αυτό θεωρεί ως απειλή.

Περισσότερα...
 
Χειρουργείο παχυσαρκίας

obesity 

 

 

   Το βαριατρικό χειρουργείο αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια μια δραστική λύση στην παχυσαρκία βαριάς μορφής. Οι επεμβάσεις χωρίζονται κυρίως σε δύο κατηγορίες με βάση την ικανότητα πρόσληψης τροφής και απορρόφησης θρεπτικών συστατικών.

Περισσότερα...
 
Το παραπάνω βάρος προκαλεί προβλήματα ακοής
WOMAN HEARING

Τα περιττά κιλά και η μεγάλη περίμετρος μέσης μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα ακοής στις γυναίκες. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν Αμερικανοί επιστήμονες.


Περισσότερα...
 
Σουτιέν ανιχνεύει το στρες και μετρά την ψυχική διάθεση!
bra

"Έξυπνο" σουτιέν που ανιχνεύει το στρες της γυναίκας που το φοράει και μετρά την ψυχική της διάθεση; Κι όμως υπάρχει! Αυτό είναι το νέο επίτευγμα γνωστής εταιρείας τεχνολογίας.


 

Περισσότερα...
 
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Sexually transmitted diseases

 

 

   Τα «Αφροδίσια Νοσήματα» (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, ΣΜΝ) είναι λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων. Η μετάδοση γίνεται κυρίως με τη σεξουαλική επαφή. Εμφανίζονται συχνότερα στην εφηβεία, αφού οι νέοι δεν παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις, παρά την αυξημένη σεξουαλική τους δραστηριότητα, λόγω ελλιπούς πληροφόρησης.

Περισσότερα...
 
Σημείο G - G spot

g

 

 

   Τo G-Spot (GrafenbergSpot) είναι μια μικρή περιοχή σε μέγεθος φασολιού στον γυναικείο κόλπο. Μερικές γυναίκες αναφέρουν ότι είναι μια ερωτογενής ζώνη που όταν διεγείρεται, μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρό οργασμό και γυναικεία «εκσπερμάτωση».
Το σημείο G συνήθως βρίσκεται 3-7 cm βαθιάστο πρόσθιο κολπικό τοίχωμα πίσω από την ουρήθρα και είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή. Αν και το G-Spot έχει μελετηθεί από το 1940, εξακολουθεί να υφίσταται διαφωνία γύρω από την ύπαρξή του.

Περισσότερα...
 
Υστεροσαλπιγγογραφία: Μια πολύτιμη διαγνωστική εξέταση

hsg

 

 

   Η σαλπιγγογραφία ή αλλιώς υστεροσαλπιγγογραφία αποτελεί ακτινολογική εξέταση κατά την οποία απεικονίζεται η μήτρα, οι σάλπιγγες καθώς και ο βαθμός επικοινωνίας τους με την περιτοναϊκή κοιλότητα.

Περισσότερα...
 
Ακράτεια ούρων στις γυναίκες

urinary incontinence

 

 

   Η ακράτεια ούρων, δηλαδή η ακούσια απώλεια ούρων, αποτελεί ένα σοβαρό ιατρικό πρόβλημα με κοινωνικές προεκτάσεις και απασχολεί ένα μεγάλο αριθμό γυναικών, κυρίως μετά την εμμηνόπαυση αλλά κάποιες φορές και σε μικρότερη ηλικία.

Περισσότερα...
 
Παχαίνουν πιο εύκολα οι γυναίκες;

gainer-lucy

 

 

   Και ιδού το ερώτημα που τίθεται: Η διαρκής ενασχόληση με τα περιττά κιλά είναι κατά βάση γυναικεία υπόθεση εξαιτίας μόνο των προτύπων που προβάλλονται και «επιβάλλονται» από τα Μ.Μ.Ε ή μήπως κρύβεται μια αλήθεια πίσω από αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να παχαίνουν πιο εύκολα από τους άντρες και συνεπώς οι διαρκείς προσπάθειες για απώλεια βάρους αποτελούν γυναικείο «προνόμιο»;

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 10 από 15

All rights reserved by Envelop.gr