Για το Παιδί
Αποτελέσματα τροχαίου ατυχήματος στα παιδιά

child acute_traumatic_episode 

 

 

   Το άρθρο αυτό έχει σκοπό να ενημερώσει τους γονείς για τα αποτελέσματα του τραυματικού άγχους στα παιδιά που αντιμετώπισαν ένα οξύ τραυματικό επεισόδιο άγχους λογω τροχαίου ατυχήματος ώστε να δράσουν δεόντως αν αντιληφθούν τα σημεία που θα αναφερθούν παρακάτω.

Περισσότερα...
 
Πρώιμη παρέμβαση σε μικρά παιδιά με σοβαρές αναπτυξιακές δυσκολίες/διαταραχές

difficulties disorders

 

 

   Η πρώιμη παρέμβαση περιλαμβάνει μια σειρά από διεπιστημονικές υπηρεσίες, οι οποίες προσφέρονται σε παιδιά ηλικίας από 0-5χρ, με στόχο να προωθήσουν την ψυχική υγεία και την ευημερία τους, να ενισχύσουν τις αναδυόμενες ικανότητές τους, να ελαχιστοποιήσουν τις αναπτυξιακές καθυστερήσεις, να αποκαταστήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό

Περισσότερα...
 
Περιορίστε το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων

 exams

 

 

   Οι πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν, η αγωνία και το άγχος τόσο των μαθητών όσο και των γονιών κορυφώνεται. Το άγχος των εισαγωγικών εξετάσεων όταν βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα είναι λειτουργικό και δημιουργικό, βοηθά στην επίτευξη υψηλών επιδόσεων και παρέχει τη δυνατότητα στα νεαρά άτομα να αναπτύξουν αμυντικούς

Περισσότερα...
 
Μιλήστε στο μωρό σας τη γλώσσα των ενηλίκων
talking to baby

Σταματήστε τα «αγκού, άτα, κλπ» στο μωρό σας συστήνουν Αμερικανοί ψυχολόγοι. Οι γονείς πρέπει να μιλούν στα μωρά τους τη γλώσσα των ενηλίκων, επσισημαίνουν οι ειδικοί.


 

Περισσότερα...
 
Η φροντίδα των δοντιών του παιδιού

dental care_child

 

 

   Η φροντίδα των δοντιών του παιδιού πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες κάθε γονέα, καθώς απ' αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τόσο η γενική υγεία όσο και η ανάπτυξη της ομιλίας. Απαραίτητος 'σύμμαχος' στην προσπάθεια αυτή είναι ο παιδοδοντίατρος.

Περισσότερα...
 
Τρία στα τέσσερα παιδιά στην Αμερική καταναλώνουν καθημερινά καφεΐνη!
Coffee-5754069

Είτε πίνοντας καφές, είτε καταναλώνοντας αναψυκτικά, είτε άλλα ροφήματα όπως σοκολάτα, τα παιδιά στην Αμερική κατορθώνουν στην πλειοψηφία τους να παίρνουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης καθημερινά!


 

Περισσότερα...
 
Όταν οι γονείς χωρίζουν...

separate

 

 

   Σε αυτό που συμφωνούν όλοι σχεδόν οι ερευνητές είναι ότι το διαζύγιο και η σύγκρουση των γονέων θα φέρει σύγκρουση στα παιδιά και διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, αλλά όχι τα ίδια προβλήματα σε όλα τα παιδιά. Άλλα από αυτά θα έχουν επίπονες ψυχολογικές πληγές, ενώ άλλα θα υποφέρουν λιγότερο. 

Περισσότερα...
 
Οι επιπτώσεις της υπερβολικής χρήσης κινητού στα παιδιά

kids mobile

 

 

   Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με τη συμμετοχή 2319 εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου σε ποσοστό 1% χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, 30% των παιδιών του Δημοτικού και 80% των παιδιών του γυμνασίου.

Περισσότερα...
 
Πώς να διαβάσετε ένα βιβλίο στο παιδί σας

book

 

 

   Ποιός είναι ο κατάλληλος τρόπος να διαβάζει ένας γονιός στο παιδί του ένα βιβλίο και πώς γίνεται η επιλογή ενός καλού βιβλίου;

Περισσότερα...
 
Παθήσεις οφθαλμών στα παιδιά

children  eyes

 

 

   Κάθε παιδί που γεννιέται είναι εφοδιασμένο με ένα οπτικό σύστημα για τη λήψη, τη μεταφορά και την αναγνώριση των οπτικών πληροφοριών του περιβάλλοντος γύρω του. Το οπτικό αυτό σύστημα περιλαμβάνει τους οφθαλμούς, τα οπτικά νεύρα, και τον οπτικό φλοιό του εγκεφάλου.

Περισσότερα...
 
Καταπιεσμένη Δημιουργικότητα και Εικαστική Θεραπεία

creativity

 

Δημιουργικότητα

 

   Έννοια - Γνωρίσματα: Σήμερα ως δημιουργικότητα χαρακτηρίζεται η ικανότητα ενός ατόμου να ανακαλύπτει νέες σχέσεις και να παρουσιάζει σχετικά γρήγορα και εύκολα νέες ιδέες – απόψεις και πρωτότυπες λύσεις για προβλήματα σεοποιονδήποτε τομέα της ζωής, δηλαδή όχι μόνο στην τέχνη (με την οποία άλλωστε είναι και συνηθέστερη η συσχέτιση),

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 8

All rights reserved by Envelop.gr