Για το Παιδί
Τραύμα πρόσθιων δοντιών σε παιδιά

trauma


 

   Ένα από τα συνήθη ατυχήματα, που συμβαίνουν στα παιδιά της νηπιακής και παιδικής ηλικίας, είναι ο τραυματισμός των προσθίων δοντιών. Η αντιμετώπιση και αποκατάσταση του τραύματος είτε είναι σε παιδικά, είτε σε μόνιμα δόντια, είναι απόλυτα επιτυχής, με προϋπόθεση, την όσο το δυνατόν άμεση και έγκαιρη επέμβαση του ειδικού παιδοδοντιάτρου. Παρακάτω, παρατίθενται τα πιο συχνά ερωτήματα που πιθανώς ν'απασχολούν τους γονείς. 

Περισσότερα...
 
Παιδί και τηλεόραση

kid

 

 

   Τα ευρήματα που έχουμε από μελέτες σε σχέση με το παιδί και την έκθεσή του στην τηλεόραση είναι αποθαρρυντικά, είτε αυτό αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας, είτε παιδιά σχολικής ηλικίας. Οι επιπτώσεις που έχει στην ανάπτυξη των παιδιών η τηλεόραση είναι αρνητικές, όσον αφορά τη νοητική, την ψυχολογική, την κοινωνική, αλλά και τη σωματική τους ανάπτυξη.

Περισσότερα...
 
Τραυλισμός

stuttering 

 

   Λέγοντας 'τραυλισμός' εννοούμε την επανάληψη συνήθως του αρχικού φθόγγου, συλλαβής ή και ολόκληρης της λέξης σε περιοδικά διαστήματα κατά την ομιλία. Η επανάληψη αυτή μπορεί να αντικατασταθεί από κόλλημα – σταμάτημα πλήρες, για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα (μπλοκάρισμα).

Περισσότερα...
 
Προστατέψτε το παιδί σας από τις ιώσεις

 Child

 

 

   Oλοι ανησυχούμε για τις ιώσεις που μπορεί να ταλαιπωρούν την οικογένειά μας. Ακολουθώντας απλές πρακτικές μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού και να θωρακίσουμε τα παιδιά μας ενόψει του χειμώνα που έρχεται.

Περισσότερα...
 
Κολικοί: Πώς να προστατεύσουμε το μωρό μας

colic

 

 

   Οι κολικοί είναι ένα πολύ συχνό σύμπτωμα στα βρέφη μέχρι την ηλικία των 3-4 μηνών, οπότε και συνήθως σταματούν. Συνήθως αναγνωρίζονται από το έντονο και διαρκές κλάμα του μωρού, όμως αυτό δεν αρκεί για να είμαστε βέβαιοι.

Περισσότερα...
 
Το «κλειδί» για την πρόληψη του βήχα είναι ένα καλό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα

cough

  

   Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε κάποια στιγμή την εμπειρία ενός επίμονου και ενοχλητικού βήχα. Ίσως έχουμε σκεφτεί, εσφαλμένα καμιά φορά, ότι πρόκειται για κάτι παροδικό και απλό από το οποίο ενδεχομένως έχουμε αρρωστήσει στο παρελθόν. Ο βήχας μπορεί να είναι σύμπτωμα κοινού κρυολογήματος ή ήπιας λοίμωξης του αναπνευστικού και συχνά περνάει μέσα σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, μπορεί να αποτελεί ένδειξη για κάτι πιο σοβαρό. Συνήθως προκαλείται από έναν ερεθισμό στις αναπνευστικές οδούς, από λοίμωξη ή διάφορους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως ο καπνός του τσιγάρου, η σκόνη, η ρύπανση της ατμόσφαιρας κτλ. 

Περισσότερα...
 
Καθρέφτη καθρεφτάκι μου: και οι ανήλικοι νοιάζονται για την εμφάνισή τους!
little-girl-looking-in-mirror-re

Η σημερινή κοινωνία δίνει μεγάλη αξία στην εξωτερική εμφάνιση. Τόσο μεγάλη που πλέον και τα μικρά παιδιά ακόμα ανησυχούν για την εξωτερική τους εμφάνιση…


Περισσότερα...
 
Ηπατίτιδα στα παιδιά

hepatitis

 

 

   Με τον όρο ηπατίτιδα εννοούμε φλεγμονή του ήπατος (συκώτι) που μπορεί να προκληθεί από διάφορες αιτίες, όμως στην παιδική ηλικία ηπατίτιδα συχνότερα προκαλούν οι διάφοροι ιοί και ιδιαίτερα οι Α, Β και C. Τα συμπτώματα της ηπατίτιδας είναι περίπου όμοια σε όλους τους τύπους: 

Περισσότερα...
 
Μηνιγγίτιδα

meningitis 

 

 

   Η μηνιγγίτιδα είναι μια φλεγμονή που εντοπίζεται στις μήνιγγες (δηλ. στις μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο) καθώς και το υγρό που βρίσκεται μεταξύ αυτών και που καλείται εγκεφαλονωτιαίο υγρό. 

Περισσότερα...
 
Παιδοφιλία: Μια παραβατική σεξουαλική δραστηριότητα με ανεξέλεγκτες διαστάσεις

ped

 

 

   Η παιδοφιλία δεν είναι πρόβλημα της εποχής μας, αλλά ένα υπαρκτό πρόβλημα χρόνων που σήμερα πλέον με την υποστήριξη της τεχνολογίας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο κ. Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ιατρός - ψυχοθεραπευτής, μας αναλύει το προφίλ των ενηλίκων με παραβατικές σεξουαλικές δραστηριότητες ώστε να είμαστε σε θέση να διακρίνουμε τους παράγοντες κινδύνου προστατεύοντας τα ανήλικα παιδιά. 

Περισσότερα...
 
Ένα στα τρία παιδιά ή έφηβοι είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα

fat

  

 

   Άμεση ενημέρωση των γονιών που έχουν παχύσαρκα η υπέρβαρα παιδιά συστήνει η Ευαγγελία Χαρμανδάρη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Υπεύθυνη του Τμήματος Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού της Α' Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 8

All rights reserved by Envelop.gr